Munken som sålde sin Ferrari

Detta är en bok om att följa sitt hjärta och utveckla sig själv. Spontant tycker jag att den är riktigt bra, även om den främst riktar sig till ”nybörjare” inom området.

Om du som jag redan är väldigt insatt i personlig utveckling/mindfulness och liknande kommer den nog kännas som ganska simpel. Anledningen är som sagt att den främst riktar sig till folk som vill (och behöver) få upp ögonen för denna ytterligare dimension.

Munken som sålde sin Ferrari
Robin Sharma, författare till Munken som sålde sin Ferrari.

Man ser ganska lätt vad författaren Robin Sharma gör. Han tar de bästa och klassiska koncepten för självutveckling och spiritualitet och bakar in dom i en lättläst bok. Han försöker även hålla det på en nivå så att man känner att det går att kombinera detta österländska synsätt på livet med det västerländska resultatinriktade synsättet. Det behöver dock inte vara dåligt men det kan kännas en aningen oäkta till och från i boken. Dock så är det ju beprövade tekniker som fungerar alldeles utmärkt.

Har du läst böcker av Eckhart Tolle, Jed Mckenna eller liknande kommer du nog tycka att den är väldigt kommersiell och kanske platt. Men med det sagt gillar jag ändå att han lyckas kombinera det österländska med det västerländska på ett bra sätt.

Detta är helt enkelt en perfekt bok för nybörjaren eller en utmärkt påminnelse till den erfarne.

Facebook Comments