Bokrecension Undertryck – Niklas Lindroth

Annasdeckartips (https://www.instagram.com/p/9Nl7dlBl3D/)
Adam Berg lever i spillrorna efter en dödsolycka som splittrade familjen. Han går till psykolog, äter tysta middagar hos föräldrarna och försöker behålla jobbet som gymnasielärare. Endast nätterna ger lättnad, där finns en värld han kan kontrollera. När Adam träffar sömnforskaren Herman Wiesler förändras allt. Med hjälp av en experimentell drog dras han längre in i sökandet efter förlåtelse – och djupare ner i sig själv.
Undertryck av Niklas Lindroth är den första boken i en trilogi som tar med läsaren med på en upptäcksfärd ner i vår djupaste medvetandevärld. Läsaren får följa Adam i sitt sökande efter sin döda son Simons förlåtelse. Sökande sker i drömmar, en värld som inte alls är lik verkligheten men som på nåt sätt ändå ger svar. Jag har svårt att hitta ord. Jag har svårt att beskriva hur bra denna bok är. Jag är helt fascinerad av historien, av hur Lindroth beskriver sinnen och känslor, psykologi och drömmars betydelse. Det är en skildring av en förälders värsta mardröm och vägen till att hitta sig själv igen. Jag har blivit indragen i mord, i mardrömmar, drömmar, avundsjuka och hämnd men också en oslagbar vänskap. Jag har gråtit av skildringen av sorgen och längtar så enormt efter del två. 5 av 5 och en av årets mest fantastiska läsupplevelse!

 

Borås Tidning (http://www.bt.se/kultur-noje/skuldkanslor-och-skrack/)

 

Adam Berg har varit med om en bilolycka. Ifall det kan kalla så, när han var berusad vid ratten. Den lille sonen Simon dog och hustrun lämnade honom. Niklas Lindroths debutroman Undertryck utspelar sig, ordagrant, i Adams känsla av skuld. Både i hans dagliga liv och i sömnen, i det undermedvetna.

En sömnforskare försätter Adam i något som är djupare och hemskare men också mer verkligt än en mardröm. Resultatet blir en psykologisk spännings- ja, skräckroman i människans inre. Genom att blanda det vardagliga med det mest overkliga suggereras och återskapas Adams känsloliv.

Svårt att greppa i början men snart blev läsningen en hisnande upplevelse.

 

Bloggen Boktokig (http://boktokig.blogspot.se/2015/08/undertryck-av-niklas-lindroth.html)

 

Undertryck har en sån där härlig början som direkt griper tag i en. Som gör att man blir nyfiken på att fortsätta läsa. Så är det något fascinerande med drömmar som gör att jag älskar en bra berättad historia om drömmar. Jag gillar verkligen idén i Undertryck och jag gillar hur idéen är utförd. Så jag trycker gilla på den här boken. Läs!

Facebook Comments